onsdag 9 maj 2012

Inspiration.

Det har hänt så mycket på senaste tiden!
Känner mig full av intryck och har många projekt på gång. Fast jag har just nu en paus i skapandet. Eller. Jag skapar en essä istället. Som handlar om kreativitet. Sitter hemma i mysbrallorna, läser texter och klurar. Då tyckte jag att det är lämpligt med lite foton på sånt som inspirerar mig till att skapa!

Mitt liv idag.
Förra veckan var vi på en liten resa till akvarellmuséet på Tjörn. En finsk konstnär, Anu Tominen, ställde ut där. Hon är en samlare. En äkta sådan.
Jag blev himla inspirerad av all färg. Jag gillar ju färg!
Hon hade också satt spännande titlar på verken, vilket jag tyckte tillförde en hel del.


Tror att den här hette "att sticka en randig halsduk".

"Äkta färgcirklar". En hel vägg. Mäktigt och vackert.

Slogs av hur små förändringar i färgton av garner med samma färg kan ge så olika nyans när man stickar ihop det med annat.

Hon gillade stenar som hade en form av en fot.

Såna där snygga klädda galgar som man bara måste älska.
På vår resa insåg jag hur mycket jag har saknat havet. Och som jag älskar bråte i hamnar. Det är underbart!


Nån slags grej man kan lyfta båtar i tror jag.

Rost.

Rost nr 2.

 Under påsken hälsade jag på min lillebror. Hittade lite prylar här och var som jag har gjort, och tänker att jag blir inspirerad av när mina grejer används, när de passar i ett hem.

En mugg från längesedan. Rätt så tung, men rätt fin och god att dricka ur.  Marcus har fått sex stycken specialgjorda alldeles bara till honom. Matchar "tunnan" bakom sådär lite ungkarlsaktigt ;)

Äh, ok, inget jag har gjort. Men ett annat himla vackert köksfynd. Den här färgen liksom. Åh!

En spillis full med grönt!

Sen är det det där med naturen. Häromdagen höll jag på att ramla av cykeln när den här bilden mötte mig i Slottsskogen, som jag åker igenom på väg till skolan.


Nä, nu har jag flytt undan skrivandet lite för länge. Dags att sätta fart!

måndag 7 maj 2012

Rapport 2

Idag har jag tagit sovmorgon. Lyssnar på fåglarna bland kolonilotterna utanför och äter rostmackor med havtornsmarmelad från Åland. Mycket välförtjänt tycker jag efter helgens marknad.

Jag är helt klart nöjd med helgen. Sålde en del, och fick framförallt många positiva kommentarer. Tror att jag lätt kan glömma hur roligt och inspirerande jag tycker att det är att komma ut och prata med folk. Det blir också alldeles varmt i magen när det känns som att folk förstår. Att muggarna är sköna att hålla i, när de tycker att pluttarna på är bra för fingrarna att följa, och när de älskar färgerna i glasyrerna. Som att hitta själsfränder för en kort stund typ.

Marknaden i övrigt var väldigt trevlig, och förutom det jag sålde så köpte jag en träsnurra som jag älskar att leka med och mumsigt bröd från bagarstugan. Bytte till mig ett fat från Sofi, en mugg från Anne och örhängen från Tina. Mycket trevligt med nya prylar!

Tjusigt i kökshyllan. Mina, och en härlig kopp av Anne Massler som tagit sin kandidatexamen i dagarna.

Precis på slutet plockade en kund ihop ett litet set till ett par som hade gift sig.  Mina muggar och Sofis fat. Inte hade vi tänkt att det skulle bli så fint :) (Sofis blogg finns här till höger i blogglistan om ni vill spana in vad hon gör).



Snart kan jag snurra i ena handen och kasta över till nästa hand.

Några saker som jag ska ändra/utveckla nu efter marknaden:
-Folk tror att fötterna repar. Det gör de säkerligen inte, men det är dumt om folk tror det. Ska jag glätta dem, göra en större lite plattare fot kanske?
-Det är nog dumt om det finns alldeles för mycket att välja på. Ska göra lika stora muggar, så är det bara färg och dekoration som skiljer. De blir ju ändå individer då.
-Någon sa att jag kan göra pluttarna enligt morsealfabetet. Då tänkte jag på att göra pluttarna enligt blindskrift. Fast uppförstorad alltså. Att det står saker på fast man inte förstår det :) Det skulle vara kul tycker jag. Men, när jag kollade runt på blindskrift igår så verkade det vara någon slags copyright. Måste undersöka om jag får göra det där först.

Har massa projekt på gång, vill göra fat för att utveckla form i form-projektet, öva på tekannor och förbereda för tuftningen. Och så ska jag skriva essä om kreativitet. Dessutom behöver jag slipa ugnsplattor och återvinna lera. Och säkert städa också, det behöver jag ju jämt. Kanske inte behöver göra allt denna veckan. Men förmiddagen idag tar jag ledigt och ger mig ut i solen!


lördag 5 maj 2012

Rapport, dag 1

Nu har vi varit på marknad under en dag. Jag är helt slut! Fått sålt lite grann, och efter att ha fått en varning om att konsthantverk inte säljer så bra på den här marknaden, så känns det ok. Fyra muggar har fått sina nya ägare, och de verkade väldigt glada åt de små muggarna! Jag blir himla nöjd när folk tycker om dem, gillar att känna på dem, hålla i och tycker att färgerna är fina. Kul med all denna uppmuntran!
Samtidigt kan jag önska att de inte bara ska tycka att de är "såå söta", jag vill ju att folk ska köpa de också!

Lite bilder från vår hörna.
Taget med min mobil, så kvalitén är inte den bästa. Men vi tyckte att vi fick till det rätt bra. Trots att vi inte hade bestämt nåt färgtema från början så hade vi ändå fått en finfin färgskala. Som folk också verkade uppskatta!

Sofi till vänster, jag i mitten och Tina till höger.


Broscher och örhängen sålde jag inget alls av. Lite konstigt faktiskt. Tills i morgon sänker jag priset och ser om det gör nån skillnad. Folk har ju varit och pillat på dem en hel del, så kanske kan ett lägre pris locka till köp. Har haft på mig örhängena i två dagar nu, och det går alldeles utmärkt. De är inte alls för tunga, något som jag misstänkte till en början. Varför vill man inte köpa det här?






 Nu ska jag snart gå och lägga mig! Ögonlocken är alldeles tunga...

torsdag 3 maj 2012

Mina muggar på tå!

Ok, mina vänner. Här kommer lite bilder på mina "Muggar på tå". Efter huvudbry om hur jag skulle få till det här med glaseringen så löste sig alltihop (förutom ett antal muggar som fastnat på ugnsplattorna som jag fortfarande inte orkat slipa). Jag var ute efter en vårig lekfullhet i alltihop, både form och färg, och det känner jag att jag lyckats rätt bra med faktiskt. Känns trevligt att de är lite olika stora och med olika dekor och färg. Varje kopp blir verkligen helt individuell då.

Kom och köp på lördag och söndag om ni är i Göteborgstrakten!
(Obs, helt oredigerade foton, ska fixas till senare.)

Tänker att jag skulle bli på bra humör om jag öppnade ett skåp och såg det här.

Finns i vitt och de här tre färgerna!


Blubb blubb







Här är några av broscherna. Det var galet svårt att fota dem och mitt tålamod hade tagit slut. Detta är de större, ca 2.5cm tror jag. Alla är rätt olika, men med temat cirklar i cirklar.

Eftersom broschnålarna tog slut på affären så köpte jag lite hållare för örhängen. Gör sig himla bra som sådana känner jag. Kanske på gränsen till för tunga, men om man är mindre känslig för tyngd i öronen än jag är så funkar det nog finfint! Detta är den mindre storleken, som alltså är gjord som brosch till en början.
Det var allt! Imorgon eftermiddag ska jag försöka få till ett visitkort fort som attan, och sen är det bara att slänga sig ut i verkligheten!