lördag 13 oktober 2012

Vernissage

Idag har vi haft vernissage. Jag är helt slut, men ändå nöjd med dagen. Har mycket att fundera på men tankarna är inte redo att samlas i text ännu. Det enda som gnager lite är att jag stör mig på att alla bilderna blev passiva bilder. Hade velat ha med fjärde lilla bilden där det är en mer aktiv pose. Att fota kvinnor i passiv position är ju inte speciellt ovanligt och jag hade velat ha med den mer aktiva aspekten. Men men, den kanske är intressant att spara till senare och presentera på nåt vis tillsammans med de "äckliga". Lägger upp snyggbilder och mer text sen, men här kommer lite bilder från dagen! Är helt ego och  lägger bara upp bilder på mig och mitt, men vi var fyra till i det lilla rummet. Längre ner kommer texten som tillhör.

Mitt hörn.

Jag och en del av verket.


BRODERIET
Början på mitt projekt. Korsen förföljer mig en hel sommar. Korsstygnen som broderats i all evighet.

FOLKDRÄKTEN
Hänger längst in i garderoben. Den är sydd av min mormors moster som var sjuksköterska precis som jag.

TRADITIONEN
Går vidare. Jag bär den med mig och ibland klär jag mig i den, tätt intill kroppen. Blir till hudnära stygn.

PORSLINET
En tradition att bära med sig.


Igår kväll i annat ljus, innan jag går hem.


Jag, igen.



torsdag 11 oktober 2012

Utställningsfix

Sådär gott folk! Imorgon hänger vi utställning.
Känner just nu att det ska bli skitkul. Har fixat och donat, bara med det här projektet hela veckan, vilket har gjort att jag inte har gått på den gestaltningskurs jag ska gå på. Men det ska jag ta i fatt nästa vecka. Hellre det än att gå sönder av splittrat fokus.

I måndags fotade jag lite mer, så nu har jag fotat totalt tre gånger. Det blir skillnad varje gång, och nu senast  byggde jag mest efter kroppen och tänkte inte så mycket på mönster. Det resulterade i att modellen såg ut lite som en dalmatiner; fläckvis med kors här och var. När fläckarna sen byggdes ihop blev det genast bättre. Jag testade också att bygga upp mer över hela kroppen, korsa mittlinjen, provade lite nytt ljus osv.

Men det coolaste nya, det var att fota när korsen rivs bort, faller av eller plockas. Det blev effektfullt och rätt äckligt. Det blir en stark känsla av att riva av sig sina traditioner. Men hur man än river och sliter är man ändå märkt, spåren syns. Detta med att bryta traditioner, eller kanske bygga om dem, ska jag jobba vidare med senare men det måste nog ligga och mogna till lite först. I det här projektet handlar det om att vilja bära med sig traditionen, vörda den.

Här är lite foton från dagen (jag har varit himla effektiv!):

Det här är skolans superprinter! Fotona har redigerats och sen har jag skrivit ut. En bild fick ett grönt stråk över sig och tillslut gav jag upp eftersom det inte gick att åtgärda trots mängder av hjälp. 

Provbilder. Här är två olika sorters hud, med hjälp av photoshop stämmer de rätt bra i tonen nu.

De utskrivna bilderna är limmade på kapa (sån där tjock skiva med lite fluff inuti, den är bra och lätt). Det var rätt trixigt att få till en snygg kant och jag var galet nervös innan limning och tillskärning. Men nu är det gjort!

Gjort visitkort och skrivit en text att sätta bredvid mitt verk.
Ibland blir jag så tacksam över all hjälp man kan få. Har kunnat boka in tid med folket som kan datorer och skrivare, vilket gör att jag får lite mindre data-panik. Folk i skolan ställer upp som modeller, tycker till om saker och diskuteras med. Käraste mamma hjälper mig med texten och kommer med annat perspektiv. Tack alla! Tänk vad livet skulle vara trist och svårt utan andra människor!

Imorgon bygger vi, på lördag är det Vernissage! Jag stället ut fotografier och nån form av reliefmönster i porslin (bygger på plats).
Kom och titta! Kan tipsa om en härlig höstpromenad vid slottet dessutom, det är så fint där ute på Nääs. http://www.naaskonsthantverk.se/aktuellt.php