lördag 21 februari 2015

Bruks på gång!

Jag jobbar på i maklig fart och har fått till lite muggar, skålar och kannor. Inget är bränt och klart ännu, men ändå, det känns skönt att ha lite på gång. Ett massivt arbete av att återvinna lera som står i tunnor i över ett år pågår. Jag knådar och bankar och väntar. Drejade igenom lite gammal lera för en stund sedan som visade sig vara allt för ojämn. Bara att knåda och vänta ännu mer alltså.

För övrigt klurar jag på svart- eller rökbränning och lämpliga projekt till detta. Känns som ett kul sätt att få fina effekter. Kanske med en gnutta koppar någonstans för färgnyanser. 



Plutt-koppar på väg. Ska nog tillverkas i större storlek så småningom.
Dessa blir nog ytte-pytte-små när all krympning är avklarad.

En gammal stämpel från folkis har dykt upp.
Delad orm.

Lite tekannor i porslinslera.

Muggar i gul stengods på tork.

Ibland blir det så snyggt när man staplar saker! Älskar den här formen!

Fågelkompis.

De här väntar på fix och dekoration. Handtag med kul-behållar =marackas?




tisdag 17 februari 2015

Vårljus och bearbetning.

Förra veckan spelade jag in en liten film med ljud och rörelse från mitt examensarbete. Blev så himla inspirerad av en dansföreställning jag var på, så nu funderar jag över att hitta något sätt att arbeta med rörlig kropp på scen i kombination med sinnesdans-projektet. Vi får se vad det kan bli!

Passade på att fota lite också. Ljuset i hemmet råkade vara varmt och härligt vårljus.
I övrigt är jag äntligen på gång i verkstan igen. Planen är att arbeta 20% med konsten och resten som barnsjuksköterska. Hittills mycket hoppfullt och jag märker att tiden räcker till på ett helt annat sätt än när jag jobbade heltid i höstas. Inte så konstigt kanske :)

Idag ska jag till verkstan, håller på att återvinna lera som står på tork som jag hoppas kunna dreja lite i idag. Gul stengods, den kladdigaste leran jag känt!