torsdag 24 november 2011

Vad färgas din världsbild av?

I fredags redovisade vi kursen Naturligt konstruerat. Det hela känns bra och jag tycker verkligen att det ska bli så spännande att bränna tekannorna och börja limma garn på dem. Tanken är att allt som nu ser gris-rosa/orange ut ska reduktionsbrännas och då bli mörkbrunt. Tror att den kontrasten kan bli fin mot de starka färgerna på garnet. Det gör mig så glad att sitta och klippa de små garntussarna, färg bara dyker upp och allt blir så fint på en gång. Längtar! Sen är frågan om det finns en möjlighet att göra det mer hållbart. Kan man använda en kanna med garn på tror ni? Visst är funktionen inte det viktigaste här, utan det konstnärliga, men nog vore det roligt om möjligheten till användning fanns. Har ju försökt att lacka över, men det såg ut som en dränkt katt.  Hårvax-spray blev bara kladdigt. Ska testa hårspray, och också gå och se om det kan finnas nåt fiffigt på hobby-affärerna. Det här vill jag verkligen bygga vidare på. Om ni har tips så är det varmt välkommet!
 
Jag tittar i en av mina favo-trattar.När man snurrar den här blir världen som en karusell!

Min andra favo. Allt  ljus bryts åt en hel massa håll!

Min hörna i salen.


Världen.

Brytning.


Färgad.
Behöver trattarna vara i lera frågade en av mina lärare under redovisningen? Absolut inte svarade jag. Vi diskuterade också hur de egentligen ska placeras. Är det mer spännande när de står på ett bord, vill man vända på dem då? Jag är glad att jag testade att hänga, men vet inte om det är det bästa sättet. Jag fick också förslaget att använda gamla koppar med fot, göra hål och bygga upp saker i dem. En fantstisk idé som jag önskar att jag själv kommit på. Men men, jag kan ju sno den ;)
Keramiker har ju också en tendens att alltid vända på saker, titta i botten, och jag funderar på om man kanske kan driva med det på nåt vis. Antingen som saker man tittar i, eller att man bygger bilder eller hittar på nåt annat på bottnar. Kanske går att kombinera med keramikers fascination för hål, som vi också diskuterade under redovisningen.
Tekannor och trattarna.

Färg! På fatet ser ni mina olika garnprover. Vilket garn som blir bäst som fransar kan verkligen vara tvärtemot vad man tror. Prova prova prova!
För er som inte läst tidigare inlägg handlar det här projektet om ögon, seende, intryck. Hur kan intryck visualiseras? Jag har också funderat på vad som ses som naturligt och onaturligt, hur våra världsbilder färgas. Att det sen kom till att jag började klistra fransar av garn på keramik berodde på att jag älskade att göra den där mattan, och ville egentligen bara fortsätta att göra det. Men egentligen hör det ju också ihop. Att en tekanna är täckt av garn är nåt som i alla fall jag blir lite ställd inför. Nåt som inte riktigt ingått i min världsbild tidigare.

Processen.
Tekannorna. Byggt vidare på ögonformen. Ska dreja upp fler tekannor med ögonform då jag tyckte att den blev väldigt tilltalande. Kan ju faktiskt gör några utan garn på också!

Processen. Fransprover i lera, ögon-askar, ögonskål.

Min matta gör sig jäkligt bra på väggen tycker jag!


Interaktion.

Rummet.

Att en studsboll i Bokias rea-korg kunde bli så bra!
Den här kursen har varit fantastiskt givande för mig. Jag trippar sakta små små steg mot att "konstnärsskapet", och känner hur jag överger sjuksköterskan inom mig mer och mer. Hittar ledord i vad jag tycker är spännande, vad jag vill göra. Acceptans över att jag är lite spretig, och garnet som får spreta åt mig. Glädje över färg. Lycka över när folk vill ta och känna. Lycka över interaktion.

 

2 kommentarer:

  1. Vad bra det blev med de virkade snörena! Och vilken proffsig utställning du gjort! Görfint:)

    SvaraRadera
  2. Tack! Så kul att höra att du gillar den!

    SvaraRadera